video Blogging

 BLOG 

Drones in België; wat je moet weten omtrent de regelgeving en het legaal vliegen met een drone

Je hebt je eerste drone? Proficiat! Maar misschien was je - net zoals ik - iets té snel met de aankoop en had je jezelf nog niet geïnformeerd omtrent Belgische en Europese wetgeving. Eén ding is allicht zeker, je zal jezelf als piloot moeten registeren en de correcte verzekering afsluiten. Een examen kan ook nodig zijn, afhankelijk van de categorie waarbinnen je drone valt. Ik leg 't je vandaag graag, stap voor stap uit.

Wat je moe(s)t weten vooraleer je je drone aankoopt

Voor januari 2021 was het besturen van drones in Belgisch luchtruim eigenlijk verboden. Het is pas nadat de Europese wetgeving er kwam, dat het ook legaal werd in België. Denk dus niet dat het zomaar speelgoed is. Het is net zoals een wagen, waarbij je je met enkele zaken in orde dient te stellen alvorens je het lichtruim in mag.


Stap 1: Registreren als piloot en verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid

De eerste stap is de registratie als piloot. Jawel, ook voor jou. Het is bij wet verplicht om voor alle drones met een minimaal opstijggewicht van 250 gram (en mocht je nu denken; oef, die van mij is 249 gram...) en/of een camera jezelf te registreren als piloot. Dus ook al is je drone minder dan 250 gram, hij zal ongetwijfeld een camera hebben. Gratis registreren als piloot doe je via deze link. Let wel, je gaat een geldige verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid moeten kunnen voorleggen (of specifieker indien je met een zwaardere drone gaat vliegen).


Stap 2: Breng je pilootnummer zichtbaar op je drone aan

Net zoals een wagen een kentekenplaat heeft, draagt jouw drone duidelijk zichtbaar je pilootnummer (eventueel ook intern). Persoonlijk heb ik er ook m'n telefoonnummer aan toegevoegd. Geen slecht idee, lijkt me, mocht mijn drone op een of andere manier ooit toch falen om de "Return to home" te activeren.


Stap 3: Definieer de categorie van je drone

Ervan uitgaande dat je je drone niet gaat inzetten om goederen of personen te vervoeren, gaat de categorie van je drone voornamelijk afhangen van het gewicht:


<250 gram: Categorie A1 (Klasse C0*)

tot 900 gram: Categorie A1 (Klasse C1*)

tot 4 kilogram: Categorie A2 (Klasse C2*)

tot 25 kilogram: Categorie A3 (Klasse C3, C4*)


*De klasse gaat weldra aan elke nieuw verkochte drone in Europa toegevoegd worden. Deze bepaalt dan in welke categorie je ermee kunt vliegen. Addertje onder het gras is dat drones zonder vermelde klasse daardoor misschien niet meer in gebruik gaan mogen genomen worden of gedegradeerd zullen worden. Houd deze regelgeving dus aandachtig bij! Of er met terugwerkende kracht klasses aan reeds aangekochte drones gaan toegekend worden, is nog niet zeker. DJI liet wel reeds weten eraan te werken.


Stap 4: Het examen en de minimumleeftijd

Voor drones minder dan 250 gram (klasse C0) is (vooralsnog) geen examen nodig. Voor de overige drones binnen categorie A1 en A3 is een theoretisch examen én slaagbewijs, voor drones in categorie A2 komt daar bovendien nog een praktisch examen bij. Toch is het ook voor drones van minder dan 250 gram zéér aangewezen en leerrijk het (gratis) examen online te nemen. Dat kan via deze link.


Minimumleeftijd om een drone te mogen besturen is 14 jaar in categorie A1 en A3 en 16 jaar binnen categorie A2.


Stap 5: Waar en hoe hoog mag ik vliegen?

Ga er niet zomaar van uit dat je in je tuin mag opstijgen. Alles boven het aardoppervlak is strikt genomen luchtruim. Eerst en vooral ga je dus kijken of de locatie waar je wil vliegen ook effectief toegankelijk is. Skeyes biedt daarvoor deze handige tool aan, met actuele kaarten. Deze kaart dekt enkel België. Vlieg je buiten België? Informeer je dan goed over de locaties daar.


Rood: Je mag er onder géén beding vliegen.

Geel: Aankondiging van de sluiting van een bepaald stuk luchtruim. Klik op de zone voor meer informatie.

Ongekleurd: Hier mag je vliegen.


Houd er ook rekening mee dat de maximale vlieghoogte 120 meter boven grondniveau is. Stel dit bij voorkeur dus als plafond in op je drone. Respecteer ook steeds de mogelijke restricties in natuurparken of op private eigendommen! Geniet van je vlucht, maar hang zeker niet de cowboy uit. Vluchten mogen enkel volgens het "VLOS"-principe uitgevoerd worden (Visual Line Of Sight). Je moet dus stééds je drone met het blote oog kunnen zien.


Vlieg nooit boven mensenmassa's. Binnen de categorie A1 mag je wel over niet-betrokken individuen vliegen, mits het respecteren van de GDPR-regelgeving. Binnen A2 houd je 30 meter afstand van mensen (of 5 meter in slow-mode), binnen A3 vlieg je nooit over personen. Voor bevolkte gebieden (denk aan een woonwijk, straat of centrum) kan je enkel binnen A1 ongestoord overvliegen. Binnen cateogrie A2 dien je elke betrokken persoon op voorhand te informeren, terwijl je binnen A3 stééds minimaal 150 meter afstand dient te houden.


Stap 6: Ken de limieten

Lees eerst en vooral grondig de handleiding van je drone. Vlieg nooit buiten de capaciteiten die je drone biedt (denk bijvoorbeeld aan het weer, temperatuur, maximaal opstijggewicht, technische specificaties). Daarnaast dien je ook je eigen limieten te kennen. Vlieg liever onzeker, dan zeker. Doe de nodige testvluchten in gecontroleerd en veilig gebied vooraleer je er écht op uit gaat trekken.


Dit artikel is geschreven "op het moment" en kan hier en daar dus niet meer actueel zijn. Bekijk stééds de website van de FOD Mobiliteit voor de laatste eventuele wijzigingen.


En wees daarnaast ook welgekomen in onze besloten Facebook-groep Drone Community Belgium, waar iedereen - van amateur tot professional - meer dan welkom is! Deel je beelden en stel je vragen. Oh, en let's get in touch op Instagram ook! Daar heb ik een pagina speciaal voor mijn drone-fotografie (@dronedbymatt).


Een goeie vlucht toegewenst!