video Blogging

 BLOG 

Het belang van bloggen voor uw bedrijf of onderneming; een onmisbaar aspect op uw website!

Dezer dagen is de digitale zichtbaarheid van je organisatie vaak de eerste kennismaking of ontmoeting die (nieuwe) klanten met je dienst of product hebben. Het is een trein die je zeker niet mag missen. Een website hebben is een goeie opstap, maar - onder andere - bloggen kan jouw bekendheid enorm de hoogte insturen. En het werkt! Anders had je dit artikel nooit tegengekomen. Vandaag leg ik graag uit wat het succes achter een blog is en hoe u slim en weloverwogen blogt.

Waarom bloggen zo in is

Bloggen werd niet vandaag uitgevonden, het draait al sinds de eerste dagen van het internet mee. In een blog gaat een individu vooral schrijven over zijn of haar eigen interesses, of een bedrijf bijvoorbeeld over diens diensten en producten. In mijn geval doe ik een combinatie; fotografie, webdesign, maar ook reviews, uittips of lifestyle.


Een blog biedt niet alleen de uitstekende kans om als bedrijf meer inzicht te geven over wat je te bieden hebt, maar het brengt ook meer interactiviteit en toegankelijkheid ten opzichte van je klanten met zich mee. Je kan al eens een kijkje achter de schermen geven, een product in de kijker zetten of gewoon iets ludieks posten.


Je zou je kunnen afvragen wat - naast enkele blogs online hebben - de meerwaarde van bloggen is. Wel, het grootste voordeel van een blog hebben als bedrijf zit 'm niet in de blog zelf, maar in wat het rechtstreeks teweeg brengt voor je naambekendheid.


De impact op je digitale zichtbaarheid

Wat vele mensen onderschatten, is de kracht van zoekmachines zoals Google of Bing op je digitale zichtbaarheid. Elke pagina van je website staat bij hen geregistreerd en bij elke matchende zoekterm gaat de zoekrobot elke pagina crawlen op kernwoorden. Heb je vijf pagina's online staan, dan heb je vijf kansen om tot vijf maal te verschijnen in de zoekopdracht.


Heb je binnen jouw website ook een blog met bijvoorbeeld 75 blogartikels online, dan heb je 80 maal kans om tot wel 80 maal te verschijnen; Maar daar stopt het niet. Ook de grootte van je website bepaalt de ranking in de zoekresultaten. Hoe meer pagina's, verwijzingen en clicks je genereert, hoe populairder je er zal scoren. Het is een vaak vergeten, maar zeker niet te onderschatten tool.


Daarnaast heb je ook meer kans dat mensen je pagina's gaan doorsturen of delen op hun sociale media, vervolgens geliked wordt door een van hun volgers en zo wederom verspreid wordt. Dat is dus de kracht en het grote voordeel van bloggen.


Elke klant die bij mij een website laat ontwikkelen, krijgt van mij zeker het advies mee een blog te overwegen. Als je dit slim doet, kan je jezelf massa's geld uitsparen aan advertentiecampagnes en zelfs hoger scoren voor een langere termijn dan wat reclamecampagnes doorgaans bieden.