video Blogging

 BLOG 

Ontdek Antwerpen eens per boot vanop het water met de waterbus; zo zag je de haven nog nooit!

Port of Antwerp legt nu al ruime tijd een waterbus in van Kruibeke, via Hemiksem tot Antwerpen en verder varend via Zwijndrecht en Kallo tot Lillo. Met uiterst democratische prijzen is en blijft het nog steeds een enorm onderschatte vorm van openbaar vervoer in de wijde omgeving. Wij namen een tochtje van het steenplein tot Lillo en terug, 2x een klein uurtje varen voor amper €5 per persoon heen én terug.

De Antwerpse skyline

De waterbus? Dit initiatief kwam in 2017 tot stand als antwoord op het groeiend fileprobleem in en om Antwerpen, maar ook om de haven toegankelijker te maken. Vele haltes hebben ruime parkeergelegenheid vlakbij en brengen je vervolgens per boot tot je eindbestemming. Prijzen zijn zéér democratisch en de dienstregeling (én stiptheid) verlopen vlot. Meer informatie? http://dewaterbus.be/. Tickets koop je online, via de app of aan boord.


Wat kan je verwachten?

Allereerst de unieke ervaring van openbaar vervoer per water, uniek in België. Tussen Kruibeke en Antwerpen zie je vooral nog wat natuur, terwijl de tocht tussen Antwerpen en Lillo je duidelijk onderdompelt in het bedrijvige havenleven. De (bak)fiets kan trouwens gratis mee mocht je er een fietstocht aan willen koppelen om via aanwezige fietsroutes de haven of de natuur rondom verder te ontdekken.

Halte Steenplein, centrum Antwerpen

Wij voeren dus mee tot Lillo, een klein en charmant dorpje zowat middenin de haven en met een duidelijke geschiedenis die teruggaat tot de zestiende eeuw, waar het ooit als fort diende ter bescherming van Antwerpen. Ooit was het dorp meer dan wat Fort Lillo vandaag nog is. Daar heeft de uitbreiding van de haven alles mee te maken. Gelukkig kan je er nog lekker eten én zelfs overnachten.


Onze volgende stop wordt ongetwijfeld Fort Liefkenshoek.

Valavond aan de steiger van halte Lillo

Onze mening?

Fijne ervaring en toegevoegde waarde aan de stad Antwerpen! Elke halte heeft wel iets en met een waterbus om het half uur moet je nooit lang wachten. Aan boord kan je comfortabel plaatsnemen of genieten van de buitenlucht op het dek. De medewerkers zijn vriendelijk en staan je graag te woord. Ons zien ze zéker nog eens terug.