video Blogging

 BLOG 

Packshot fotografie (food, product, concept,...) voor uw zaak of onderneming? Dit zijn de opties

Bijgewerkt: 6 nov 2020

Food en product photography waren ooit mijn eerste stappen als fotograaf (stock fotografie). Een weg die ik graag terug wil inslaan. Hierbij richt ik me vooral op webshops, (cocktail) bars, restaurants, fysieke winkels en zoveel meer. De alom gekende studio shoots zijn zeker een optie, maar we kunnen ook creatief aan de slag gaan. Met ruime ervaring in deze branche en goesting om dit weer op te nemen, kijk ik alvast uit naar een brainstorm met u om samen tot het gouden plaatje te komen.

Wat u kunt verwachten

Professionele fotografie hoeft allicht niet meer extra vermeld te worden als troef. Maar dat we creatief aan de slag gaan op een eigentijdse en innoverende manier, misschien wel. Uiteraard zijn er de traditionele studio shoots waarbij je product voor een witte of gekleurde wand staat, eventueel met transparante achtergrond, maar soms moet men ook al eens out of the box durven denken. Bekijk al zeker de pistes hieronder eens ter inspiratie.


Piste A - Isolated

Hier gaan we aan de slag volgens de oeroude principes van packshot-fotografie. We plaatsen je product, gerecht, cocktail of wat dan ook in een eenvoudige ministudio en leggen hierdoor de nadruk enkel en alleen op het product. Deze piste kan vooral begaan worden voor kleinere zaken. Denk aan juwelen voor een webshop, cocktails in je bar of andere kleinere attributen. Fotografie van wagens of meubelstukken bijvoorbeeld worden niet aangeboden in deze piste. De achtergrond kan in verschillende kleuren gekozen worden, maar kan ook transparant zijn om zogenaamde GIF-afbeeldingen te bekomen.


Piste B - Integrated

Hierbij gaan we je branding mee in het beeld integreren. Dat kan bijvoorbeeld wanneer je een fysieke verkoopplaats hebt en deze als achtergrond in te zetten. Dit doen we dus ter plaatse en zal uiteraard je product op de eerste lijn zetten, maar ook een vertrouwd gevoel bij klanten opwekken en nieuwe klanten een warmer gevoel bezorgen. Een kleine trigger dus om meer te willen zien voor hen. Dit komt ongetwijfeld creatiever en speelser over.

Piste C - Action

Hier gaan we echt voor actie en dat kan uiteraard ook perfect in combinatie piste B. Aanzie het als een soort van brand activation waarbij er vooral focus zal liggen op het gebruik van de producten door klanten, maar ook interactie tussen medewerkers, het product en de klanten. Uw merk zal in deze hele reportage uiteraard sterk in de kijker gezet worden, maar er zal ook een ware feel good geïntegreerd worden door in te zetten op de beleving van uw publiek met het product. Een klant met een gemeend blij gezicht doet vaak zoveel meer dan een peperdure marketingcampagne.


Zin in meer? Contacteer me dan vandaag nog via de contactpagina!