video Blogging

 BLOG 

Wat is de meest voordelige app of website om online eten te bestellen? Mijn top 3 voor Antwerpen

We scoren graag kortingen, maar hebben onze bestelling liefst ook snel en nog warm. Vandaag rate ik Takeaway (voorheen pizza.be), Uber Eats en ToGoodToGo. Die laatste mag dan misschien wel niet leveren, maar verdient wel een vermelding in mijn blog van vandaag. Ze hebben elk hun voor- en nadelen, maar beantwoorden in hun voordelen wel aan mijn eisenpakket wanneer ik online wil bestellen. Geen betere tijd om het er vandaag over te hebben, nu de horeca helaas weer voor een maand op slot moet...

Takeaway - Voor wie variatie zoekt

Deze app staat bij mij best hoog in mijn lijstje wanneer we het over variatie en keuze gaan hebben. Van alle online etenbestelsites vind je het ruimste aanbod hier. Wanneer ik de restaurants in diverse apps bekijk, merk ik ook dat het aanbod per restaurant ruimer is. Daar waar Uber Eats soms stelt dat een bepaalde maaltijd uitverkocht is, blijft ze wel bestelbaar in Takeaway. Prijsmatig zijn de bezorgkosten allicht bij de laagste en vervallen ze zelfs vaak bij een bepaald minimumbedrag.


Bij Takeaway spaar je vaak punten, soms extra via een digitale stempelkaart bij het restaurant zelf. Toch moet je op vlak van discounts bij Takeaway geen hoogvliegers verwachten. Deze eer gaat aan hen voorbij. De punten vertalen zich in kortingen bij de restaurants, maar ook bij de partners van Takeaway. Hoewel hun gemiddelde bezorgtijd nog zéér acceptable is (gemiddeld tussen 30 en 60 minuten), spannen ze ook op dat vlak de kroon nipt niet.


Uber Eats - Voor wie snel en voordelig wil gaan

De variatie hier is iets minder, maar de kortingen compenseren dit ruim. Er zijn zeer regelmatig 1+1 promoties, maar ook niet te onderschatte kortingen zoals -40% of €15 op je volgende bestelling. Let wel, de bezorgkosten bij Uber Eats vallen vaak hoger uit en vervallen minder snel, waardoor het vaak loont om toch ook Takeaway er even bij te nemen. Zeker wanneer je daar reeds wat - doorgaans kleinere - kortingen bij elkaar hebt gespaard.


Uber Eats spant de kroon wat betreft bezorgtijden. Gemiddeld ligt deze hier tussen 20 en 50 minuten. Ik merk ook dat hoewel de variatie bij Takeaway ruimer is, Uber Eats een eerder innovatief aanbod heeft voor wie hedendaagse dingen zoekt en minder de traditionele pizza en kebab.


ToGoodToGo - Het buitenbeentje zonder ecologische voetafdruk

Bezorgen doen ze dan misschien niet, maar het principe van online eten bestellen blijft. Welkom bij het alternatief voor mensen die zich graag al eens laten verrassen, grote kortingen jagen en hun steentje willen bijdragen aan een beter milieu. Bij ToGoodToGo bieden restaurants en winkels vaak hun overschotten aan knalprijzen aan, zodat deze op het einde van de dag dus niet op de voedselafvalberg verschijnen. Alleen weet je niet altijd wat je krijgt. Je koopt een pakket en dat wordt samengesteld uit wat nog over is.


In plaats van bezorgen word jij verwacht met je plastic potjes langs te gaan bij de zaak, die dan opgevuld worden. Mijn ervaring is 'Sometimes you lose, sometimes you win'. Alles hangt gewoon af van waar je bestelt. Een gerenomeerd traiteur is uiteraard niet te vergelijken met een fastfoodrestaurant, dat neem je best in het achterhoofd.